امروز: پنجشنبه 9 فروردین 1403
دسته بندی محصولات
بخش همکاران
بلوک کد اختصاصی

پاورپوینت جهت یابی در روز و شب همراه با تحقیق جهت یابی در روز و شب

پاورپوینت جهت یابی در روز و شب همراه با تحقیق جهت یابی در روز و شب دسته: زمین شناسی
بازدید: 1 بار
فرمت فایل: pptx
حجم فایل: 2228 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 43

پاورپوینت جهت یابی در روز و شب همراه با تحقیق جهت یابی در روز و شب

قیمت فایل فقط 19,500 تومان

خرید

پاورپوینت جهت یابی در روز و شب|همراه با تحقیق جهت یابی در روز و شب

توضیحات :

پاورپوینت جهت یابی در روز و شب|همراه با تحقیق جهت یابی در روز و شب

  • دارای 3 فایل
  • فرمتهای فایلها : pdf docx pptx
  • فایل ورد دارای 17 صفحه و فایل پاورپوینت 43 اسلاید
  • برنامه های مورد نیاز : پاورپوینت و Word و برنامه اجرای پی دی اف

فهرست مطالب :

مقدمه. 2

جهت‌های اصلی و فرعی.

روش‌های جهت‌یابی.

روش‌های جهت‌یابی در روز.

جهت‌یابی به کمک موقعیت خورشید.

جهت‌یابی با سایهٔ چوب (شاخص)

جهت‌یابی با ساعت عقربه‌دار.

نکات جهت‌یابی با ساعت عقربه‌دار.

روش‌های جهت‌یابی در شب..

جهت‌یابی با ستارهٔ قطبی..

نکات جهت‌یابی با ستارهٔ قطبی..

جهت یابی با هلال ماه.

روش‌های دیگر جهت‌یابی در شب..

روش‌های جهت‌یابی، قابل استفاده در روز و شب..

جهت‌یابی با قطب‌نمای دست‌ساز

جهت‌یابی با قطب‌نمای دست‌ساز

جهت‌یابی با نشانه‌های طبیعی..

جهت‌یابی با خزه‌ها و گلسنگ‌ها:

جهت‌یابی با درختان:

جهت‌یابی با تنهٔ درختان بریده‌شده.

جهت‌یابی به کمک گل‌ها و گیاهان:

جهت‌یابی به کمک باد غالب.. 13

جهت‌یابی به کمک رودخانه‌ها: 16

جهت‌یابی به کمک حیوانات و حشرات:

جهت‌یابی به کمک خانه‌های شهری:

قسمتی از متن فایلها :

تحقیق جهت یابی در روز و شب

مقدمه

از زمانی که انسان شروع به شناخت دنیای اطرافش کرد با پدیده هایی همچون روز، شب،فصل ها و… آشنا شد تا با کمک آنها بتواند زمان درست برداشت محصول، ذخیره آذوقه، جهت یابی مسیر و… را به درستی انجام دهد.

یافتن جهت های جغرافیایی در بسیاری از موارد کاربرد دارد. به طور مثال هنگامی که در جنگل، کوهستان و… راه را گم کرده ایم(هنر زنده ماندن در طبیعت) و یا حتی برای فهمیدن ساعت،جهت یابی لازم است.بهترین و دقیقترین روش برای تعیین جهت و مکان یابی، استفاده از GPS و قطب نما می باشد اما همیشه این ابزار، یا در دسترس نیست و یا احتمال خرابی آنها وجود دارد.در این مقاله میخواهیم به روش های جهت یابی در روز و شب در شرایط طبیعی بدون استفاده از قطب نما اشاره ای داشته باشیم.

یافتن جهت‌های جغرافیایی است. جهت‌یابی در بسیاری از موارد کاربرد دارد. برای نمونه شاید گاهی در کوهستان، جنگل یا بیابان و… گم شده‌باشید، با دانستن جهت‌های گیتاشناسی، می‌توانید به جای دلخواهتان برسید.

کوه‌نوردان، نظامیان، جنگل‌بانان و… هم به دانستن روش‌های جهت‌یابی نیازمندند. هرچند امروزه با بودن دستگاه‌هایی مانند قطب‌نما یا سامانه موقعیتیاب جهانی (جیپیاس) می‌توان به‌آسانی و با دقت بسیار سوهای جغرافیایی را شناسایی کرد ولی در نبود ابزار دانستن دیگر روش‌های سوی‌یابی سودمند و کاراست.

جهتهای اصلی و فرعی

با دانستن یکی از جهت‌ها، دیگر سوی‌ها را می‌توان به سادگی بدست آورد. اگر رو به شمال (آفتاب) بایستیم، سوی راست‌مان شرق (خاور)، سوی چپ‌مان غرب (باختر) و پشت‌مان جنوب (نسار) است. این چهار سو را جهت‌های اصلی نامند. میان هر دو سوی اصلی، یک جهت فرعی نیز هست. برای نمونه نیمساز جهت‌های شمال و شرق، جهت شمالِ شرقی (آفتاب خاوری) می‌باشد.

روش‌های جهت‌یابی

برخی روش‌های جهت‌یابی ویژه روز و برخی ویژهٔ شب اند. برخی روش‌ها هم در همه زمان‌ها کاربرد دارند، اما نکاتی دارند :

بسیاری از این روش‌ها کاملاً دقیق نیستند و تنها جهت‌های اصلی را کمابیش آشکار می‌کنند. برای جهت‌های دقیق باید قطب‌نما به کار گرفت و میل مغناطیسی و انحراف مغناطیسی آن را هم در نظر داشت.

آنچه گفته می‌شود بیشتر برای نیم‌کره شمالی است؛ به‌طور دقیق‌تر، بالای ۲۳٫۵ درجه (بالای مدار رأس‌السرطان). در نیم‌کره جنوبی در برخی روش‌ها ممکن است جهت شمال و جنوب برعکس آنچه گفته می‌شود باشد.

روشهای جهتیابی در روز

جهتیابی به کمک موقعیت خورشید

۱- خورشید تقریباً از سمت شرق طلوع می‌کند، و شب تقریباً در سمت غرب غروب می‌کند.

این مطلب فقط در اول بهار و پاییز صحیح است؛ یعنی در اولین روز بهار و پاییز خورشید دقیقاً از شرق طلوع و در غرب غروب می‌کند، ولی در زمان‌های دیگر، محل طلوع و غروب خورشید نسبت به مشرق و مغرب مقداری انحراف دارد. در تابستان طلوع و غروب خورشید شمالی‌تر از شرق و غرب است، و در زمستان جنوبی‌تر از شرق و غرب می‌باشد. در اول تابستان و زمستان، محل طلوع و غروب خورشید حداقل حدود ۲۳٫۵ درجه با محل دقیق شرق و غرب فاصله دارد، که این خطا به هیچ وجه قابل چشم پوشی نیست. در واقع از آن‌جا که موقعیت دقیق خورشید با توجه به فصل و عرض جغرافیایی متغیر است، این روش نسبتاً دقیق نیست.

۲- در نیمکرهٔ شمالی زمین، در زمان ظهر شرعی خورشید همیشه دقیقاً در جهت جنوب است و سایهٔ اجسام رو به شمال می‌افتد.

ظهر شرعی یا ظهر نجومی، دقیقاً هنگامی است که خورشید به بالاترین نقطه خود در آسمان می‌رسد. در این زمان، سایهٔ شاخص به حداقل خود در روز می‌رسد، و پس از آن دوباره افزایش می‌یابد؛ همان زمان اذان ظهر.

اگر شخصی در مکانی باشد و به دلایلی از موقعیت مکانی خویش مطلع نباشد، می‌تواند با استفاده از جهت‌یابی به روش ظهر شرعی یا ظهر نجومی به شرحی که در ادامه این مقاله گفته خواهد شد نسبت به تعیین مسیر حرکت خود اقدام نماید توجه و دقت کافی به شرایط اقلیمی و موانع محیطی و طبیعی مانند کوه‌ها و دره‌ها یا سازهای بزرگ بتنی مانند سدها و دیگر موارد موجود بسیار حائز اهمیت می‌باشد.

و............

قیمت فایل فقط 19,500 تومان

خرید

برچسب ها : پاورپوینت جهت یابی در روز و شب همراه با تحقیق جهت یابی در روز و شب , ppt جهت یابی در روز و شب , پاورپوینت جهت یابی در روز و شب , پاورپوینت در مورد جهت یابی , پاورپوینت درباره جهت یابی دانلود پاورپوینت جهت یابی در روز و شب , پاورپوینت جهت یابی رایگان , پاورپوینت جهت ها در روز و شب , پاورپوینت گونه جه تها را بیابیم , پاورپوینت تشخیص جهتها

نظرات کاربران در مورد این کالا
تا کنون هیچ نظری درباره این کالا ثبت نگردیده است.
ارسال نظر